Υλικά
- 2 κιλά μελιτζάνες
- τριμμένη φρυγανιά
- πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες
- 2 κιλά μελιτζάνες
- τριμμένη φρυγανιά
- πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες
Για τον κιμά:
- 800 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- αλάτι πιπέρι
- μαϊντανό
- Κόβουμε φέτες χονδρές τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, αφήνουμε 2 ώρες και μετά ξεπλένουμε και στίβουμε.
- Τις τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο.
- Στρώνουμε σε ένα πυρέξ λαδωμένο, τριμμένη φρυγανιά από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας και μετά ρίχνουμε το μίγμα.
- Φτιάχνουμε τον κιμά μανιταριών ως εξής: Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε 1/2 κούπα λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφού χυλώσει, το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες που έχουμε στρώσει στο πυρέξ και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
- Από πάνω στρώνουμε πουρέ από πατάτα με μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.