Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γάλα ρυζιού (Rice milk)

Ρόφημα ρυζιού ("γάλα" ρυζιού)
Συστατικά:
  • 2 κούπες ακατέργαστο καφέ ρύζι, πλυμένο
  • 800 ml φιλτραρισμένο νερό (Ανάλογα με το πόσο λεπτόρευστο το θέλετε αυξήστε το νερό)
προετοιμασία
  1. Πλύνετε το ρύζι και αφήστε το ρύζι να μουλιάσει για έξι ώρες στο φιλτραρισμένο νερό. 
  2. Βάλτε το ρύζι με το μούλιασμα νερό σε ένα μπλέντερ και το μίγμα για τέσσερα λεπτά. 
  3. Φέρτε τη φωτιά μαζί με το υπόλοιπο νερό και αφήστε τα να βράσουν. Στραγγίζουμε το μίγμα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι και αφήστε να κρυώσει. 
  4. Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Συμβουλή - Το γάλα είναι ιδανικό για κέικ, πίτες και γλυκά παρασκευάσματα.

* Εαν βγει πολύ παχύρευστο μπορείτε να αυξήσετε το νερό.


http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/12/leite-de-arroz.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.