Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ηλιοσποροβούτυρο (Raw)

Υλικά:
  • 1 κούπα ωμοί ηλιόσποροι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων ή θαλασσινό
  • 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
Προετοιμασία:
  1. Σε μπλέντερ ή μούλτι ρίχνουμε μια κούπα ηλιόσπορους και το πολτοποιούμε για 1 λεπτό περίπου, μετά ρίχνουμε το 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  2. Σταματήστε και ξεκολλήστε με ένα κουτάλι τα τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μούλτι για να πολτοποιηθούν και αυτά.
  3. Προσθέστε το αλάτι και το σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και συνεχίστε την πολτοποιήση ξεκολλώντας περιοδικά τα υπολείματα απο τα τοιχώματα.
  4. Αναμίξτε το ακόμα 5  λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο βούτυρο, εαν είναι απαραίτητο προσθέστε και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ηλιέλαιο για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.