Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Βούτυρο ανακαρδίου (Cashew butter)

Υλικά:
  • 2 κούπες ανακάραδια (κάσιους)
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο (προαιρετικά)
















Οδηγίες:
Προσθέστε τα κάσιους σε ένα μούλτι.


Ενεργοποιήστε το μούλτι και κονιορτοποιήστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Θα έχετε ένα χονδροειδές μείγμα όπως στην παρακάτω φωτογραφία.


Πολτοποιήστε άλλα 20 δευτερόλεπτα και θα δείτε ότι αρχίζουν τα κομματάκια να ενώνονται όλα μαζί.
Αφαιρέστε το υλικό γύρω απο τα πτερύγια για να αναμιχθεί και αυτό καλά.


Πολτοποιήστε άλλα 20 δευτερόλεπτα και ξύστε πάλι τα τοιχώματα με ένα κουτάλι.
Αυτή τη φορά πολτοποιήστε το για περίπου ένα λεπτό. Θα δείτε τις λεπίδες να αρχίσουν να πιάνουν κάποια ύλη. Αν δεν μπορείτε να δείτε τις λεπίδες , απενεργοποιήστε και ξύστε πάλι.
Αυτή τη φορά θα δείτε κάποια πολτοποιημένα κάσιους στα σίγουρα.
Θα αρχίσει να μοιάζει με βούτυρο κάσιους, αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμα.


Συνεχίστε την πολτοποίηση για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό και θα δείτε πραγματικά το κρεμώδες βούτυρο κάσιους να έχει βγάλει το λάδι του.

Αυτό ήταν!
Έχετε ένα όμορφο, σπιτικό, φυσικό, υγιεινό, και κρεμώδη βούτυρο απο ανακάρδια.
Φυλάσσεται σε ψυγείο με ένα σφιχτό καπάκι για μέχρι και 2 εβδομάδες.

* Χρησιμοποιήστε επιπλέον λάδι για να βοηθήσετε την ανάμειξη μόνο εαν δεν καταφέρετε την παραπάνω μορφή μετά απο ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.