Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Κους κους με γάλα καρύδας, μπανάνα και λυκόμουρα

Image may contain: food and indoor


Υλικά για 2 άτομα: 
  • 1/2 κούπα ψιλό κους κους ή ψιλό πλιγούρι
  • 1 1/2 κούπα γάλα καρύδας 
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου ή καρύδας (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1 πρέζα ορυκτό άλας 
  • 2 κ.γ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα λυκόμουρα (goji) 
  • 1 πρέζα κανέλα ή 1 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά ή εάν χρησιμοποιήσετε άλλο φυτικό γάλα και όχι γάλα καρύδας)
Παρασκευή:
  1. Μουλιάζουμε τα λυκόμουρα σε 2 κ.σ. βραστό νερό για μερικά λεπτά μέχρι να ζωντανέψουν και να μαλακώσουν. 
  2. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο κους κους μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (κρατάμε κάποια για διακοσμητικά). 
  3. Περιμένουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο, θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό κους κους!


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Κους κους με γάλα συνήθιζε να φτιάχνει η γιαγιά μου στην Θράκη.
  • Το αυθεντικό κους κους είναι σαν μικρά ομοιόμορφα μπαλάκια, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί και μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με το συγγενικό του ψιλό πλιγούρι.
  • Το κους κους είναι ένας ξεχασμένος θυσαυρός της Ελληνικής μαγειρικής που κατάγεται απο την μέση Ανατολή.
    Συνήθως μαγειρεύεται ως φαγητό και λιγότερα συχνά ως γλυκό.
  • Αντί να το μουλιάσετε μπορείτε να το βράσετε για να γίνει πιό χυλώδης, ίσως χρειαστεί περισσότερο γάλα ή νερό.
  • Το κους κους παράγεται απο σιτάρι, την βάση της μεσογειακής διατροφής, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.