Συστατικά
Υλικά για την ζύμη της βάσης και τα τρίμματα:
- 250 γρ. φυτική μαργαρίνη (λιωμένη)
- 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 2 κ.σ. (κοφτές) baking powder
- 1 κ.γ. ορυκτό ροζ άλας
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 βανίλια ή 1 λεμόνι/πορτοκάλι για το ξύσμα του ή 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κόκκινο και 3 πράσινα μήλα (όλα τριμμένα στον χονδρό τρίφτη)
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (3/4 εάν σας αρέσουν τα λιγωτικά γλυκά)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο
- Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι αρχικά και μετά με τρίβουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
- Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και την πατάμε στο πυρέξ μας με τα χέρια για να πάει παντού χωρίς κενά.
- Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά και την ρίχνουμε από επάνω.
- Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και τη τρίβουμε από επάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω - κάτω μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με κανέλα ή άχνη ζάχαρη.
Πληροφορίες
- Αντί δεν έχετε αλεύρι και έχετε φαρίνα τότε παραλείψτε το baking powder και χρησιμοποιήστε αυτή.
- Αντί για μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα παρόμοια φρούτα όπως αχλάδια.
- Κάντε τη ζύμη υπερυψωμένη στις άκρες του δοχείου ψησίματος.
- Εάν θέλετε πριν την βάλετε στο φούρνο μπορείτε να την πασπαλίσετε με αμύγδαλα φιλέ.
- Μην την παραψήσετε, μόλις κοκκινίσει απο επάνω και πάρει ωραίο χρώμα βγάλτε την.
- Αντί να τρίψετε τη ζύμη με τα χέρια σας μπορείτε να την πλάσετε σε μπάλα και να την τρίψετε στον χονδρό τρίφτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.