Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πρασοπατατόσουπα με σησαμοπολτό

.

Υλικά: 
  • 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χονδροκομμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο 
  • Νερό (2-3 κούπες)
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή κάρυ της αρεσκείας σας
Παρασκευή:
  1. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη τα πράσα μέχρι να πάρουν χρώμα. (Κρατάμε μερικά για τη διακόσμηση)
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και νερό, ίσα που να μισοσκεπαστεί το μίγμα των λαχανικών (η σούπα μας δεν πρέπει να γίνει πολύ νερουλή). 
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα πράσα και τις πατάτες να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 20 λεπτά).
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  5. Αλατίζουμε σταδιακά με μικρές ποσότητες μέχρι να μας αρέσει.
  6. Σερβίρουμε την πρασοπατατόσουπα πολύ ζεστή, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο δυο κουταλιές σησαμοπολτό ή φυτικό γάλα και το τσιγαρισμένον πράσσο.

Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Το πράσο θέλει καλό τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά για να πάρει γεύση.
  • Εάν βρείτε καπνιστή πάπρικα χρησιμοποιήστε την για να απογειωθεί ακόμα περισσότερο η σούπα.
  • Το πράσο είναι πολύ θρεπτικό χειμωνιάτικο λαχανικό, τα παλιά τα χρόνια λεγόταν και "το κρέας του φτωχού". 
  • Μπορείτε επίσης να την συνοδέψετε με κρουτόν ή φρεσκοκομμένα πράσινα μυρωδικά όπως μαϊνδανό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.