Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Σουμάδα (Αμυγδαλάδα)

Αριστερά βλέπετε το σιρόπι και δεξιά την έτοιμη σουμάδα
Υλικά:
  • 200 γρ. καθαρισμένα ωμά αμύγδαλα
  • 50 γρ. πικραμύγδαλα ή μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
  • 750 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο ή 6 κούπες νερό

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σαλάτα με βίδες και μαγιονέζα σησαμιού

Υλικά
  • 500 γρ. βίδες Χ.Γ. ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό για σαλάτα
  • 1 λαχανί στρογγυλή πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο στην μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρές σφιχτές τομάτες (όχι υπερώριμες)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένη)
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι (δοκιμάστε και εάν χρειαστεί προσθέστε σταδιακά 1/4 κ.γ.)
    Για την vegan μαγιονέζα:

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Κινόγαλο (Κρέμα με κινόα και σοκολάτα)


Υλικά: 
  • 1/2 κούπα κινόα
  • 1 κούπα νερό
  • 2 πρέζες ορυκτό ροζ άλας
  • 60 γρ. άμυλο αραβοσίτου (corn flour)
  • 100 ml σησαμοπολτό ή σπιτικό φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπού
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. (εάν το θέλετε άγλυκο) ή 150 γρ. (εάν το θέλετε γλυκό) καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
  • 1 βανίλια (τα σπόρια της) ή ξύσμα απο 2 λεμόνια