Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Κασέρι αμυγδάλου-σόγιας


Υλικά: 
  • 100 γρ. ξερά αμύγδαλα
  • 500 ml γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 5 κ.σ. μηλόξιδο ή άλλο λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού
  • 100 - 200 γρ. κορν φλάουρ (ανάλογα πόσο σκληρό το θέλουμε, στην φωτογραφία είναι με 100 γρ.)
  • 10 γρ. ή 2 κ.γ. άλας
  • 50 γρ. λάδι καρύδας KTC (προτιμήστε επεξεργασμένο ή κάποιο χωρίς άρωμα καρύδας)
  • 1 - 5 κ.σ. νιφάδες διατροφικής μαγιάς (όσο περισσότερη τόσο πιό έντονη γεύση κίτρινου τυριού)
Προαιρετικά:
  • 1/4 κ.γ. χρυσόριζα (curcuma, για κίτρινο χρώμα)
Παρασκευή:

1. Ενυδατώνουμε τα αμύγδαλα απο βραδίς.
2. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε για 20-30 λεπτά ή τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και όσο είναι ζεστά τα ξεφλουδίζουμε.
3. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά -εκτός απο το λάδι καρύδας- στο μπλέντερ
4. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μάζα που ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.
5. Ρίχνουμε το τυρί σε ένα δοχείο και περιμένουμε να κρυώσει.
6. Το βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη ημέρα το απολαμβάνουμε, σε τοστ και άλλες συνταγές.


Πληροφορίες - Συμβουλές - Μυστικά:
  • Εάν δεν ξεφλουδίζονται καλά ρίξτε τα μέσα σε χλιαρό νερό, τόσο ώστε να αντέχει το χέρι σας.
  • Εάν δεν θέλετε να τα βράσετε μπορείτε απλά να τα ζεματίσετε, το βράσιμο απλά θα κάνει το τυρί να έχει μια πιό μαλακιά υφή.
  • Προτιμήστε ξύδι αντί για λεμόνι διότι το ξύδι έχει πιό σταθερή οξύτητα, ενώ τα λεμόνια κάποια είναι ξινά κάποια πιό γλυκά, επίσης το ξύδι δίνει μιά μυρωδιά ζύμωσης στο τυρί, οπότε επιλέξτε και χρησιμοποιήστε κάποιο ξύδι που σας αρέσει, αλλά να είναι λευκό.
  • Ο συνδυασμός οσπρίου (σόγια) και αμυγδάλου μας δίνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που συνθέτουν την πρωτείνη.
  • Εάν δεν έχετε επεξεργασμένο λάδι καρύδας τότε εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια φυτική μαργαρίνη σε ίση δοσολογία.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς ρητή άδεια του εκδότη. Εάν θέλετε να αναδημοσιεύσετε κάποια συνταγή στον ιστοχώρο σας παρακαλώ ζητήστε τη μέσω προσωπικού μηνύματος και ευχαρίστως θα σας την αποστείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.